Vasić: Rukovodstvenije SDS-PDP ide u crkvu, al’ klanja

281
Foto: Rajko Vasić

Piše: Rajko Vasić

Stranka duduk Stanića i Partija dobrih podvala, nemaju problem sa vlašću, sa Republikom Srpskom, sa političkim programom… oni, njihovo rukovodstvenije, imaju problem da ljudima u Srpskoj, svojim biračima, i malobrojnom članstvu, objasne da su primili islam.

Njihovo ponašanje u Narodnoj skupštini, oko bezazlenih pitanja kao što su odbijanje Inckovog ultimatuma o odlikovanjima i Odluke da se pokrene inicijativa za razgovore dvije strane u BiH, Srpske i Federacije, i tri naroda, o budućnosti BiH, ne može se podvesti ni pod opozicionarstvo, ni pod politički program, ni pod taktiku dnevne politike…

To je izdaja. Gola izdaja.

To vlast treba tako da kategorizuje. Ne treba da se boji nekih podjela u Srpskoj, kod birača, kod Srba. Na osnovu izdaje ne dolazi do podjela. Ako ima sreće, dolazi do vješala.

Birači SDS i PDP, u koje ne ubrajam one koji su protivaši i na razne načine plaćenici, dobro razumiju šta SDS/PDP-ovo rukovodstvo radi.

Zato se te stranke urušavaju i osipaju.

Znaju da bi, ako sutra dođu na vlast, onu Čavićevu cifru od 8.000 prepravili na 16.000.

I lansiranjem i potkrepljivanjem teze o izdaji, pomaže se biračima. Daje im se neka doza ohrabrenja i podrške, daje im se javni argument.

Kad ja smijem reći da je Vučić izdajnik, zašto vi ne smijete reći da su Šarović i Ivanić izdajnici.

Njih dvojica, pak, u ovoj sramoti SDS-a i PDP-a u Narodnoj skupštini, nisu stali pred svoj narod. Mudro su prećutali to, prespavali. Šešiću su dali da ih pere od balege i govana.

A Ivanić je Borenovića, klasičnog amaterskog analfabetu, isturio za predsjednika, STJŽ.

Čim vidim da se Borenović zacrveni ko majmunsko dupe, znam da nije dorastao situaciji, i da to zna. I da zna da su ga gurnuli na slijepi kolosijek.

Ako SNSD od ovakvih izgubi izbore, svi organi stranke, treba da se samopovješaju uz najfrekventnije putne pravce.

Politika više nije komitetska. Nije plemenita vještina boksa. Protivnik se počinje tući kad posrne ili kad padne. Zato ih sada treba dotući.

Treba javnosti u Srpskoj jasno i milion puta do izbora, reći da se radi o izdaji Republike Srpske i izdaji srpstva. Time će se potući i protivsrpski raketni sistem BAHRO, Bakiruša, Amamb, OHR. I usrano zamešateljstvo Beograda.

I pomoći ljudima da odustanu od SDS-a i PDP-a. Jer to, više nisu stranke učenih i nacionalnih ljudi. To su stranke Stanića.