Cvijanović: Vidovdan – nacionalni orijentir srpskog naroda

23
Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas u Sasama, na obilježvanju Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećag pješadijskog (Republika Srpska) puka, da je ovaj dan nacionalni orijentir srpskog naroda i društva.

Cvijanović je naglasila da se mnogo stradanja, ali i mnogo uspjeha vezuje za Vidovdan.

– Mnogo teških odluka, sjajnih uspjeha i bitaka vezano je za taj dan i nije ni čudo što je toliko vezan za srpsko biće, za vojnika, prošlost i za budućnost – rekla je Cvijanovićeva u porti manastira Svete Trojice u Sasama, gdje je upriličena manifestacija povodom obilježavanja Vidovdana.

Cvijanović je rekla da je Srpska sve ponosnija na ono što je urađeno i očuvano, uprkos raznim izazovima, od ekonomsko-finansijskih do političkih.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Ona je poručila da u budućnosti ne smije biti pokazan niti jedan znak političke naivnosti, te da, srpski narod, svjesan svoje prošlosti, mora biti usmjeren u budućnost.

– Njegovati prošlost, ali krupnim koracima ići naprijed, znajući da nikome ne želimo zlo, ali isto tako ne dozvljavamo da nas bilo ko ometa u ostvarivanju naših ciljeva – poručila je Cvijanović.

Cvijanović je rekla da uvijek kada ima priliku istakne da ne nema budućnosti, ako nema svijesti o prošlosti.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Cvijanović je svim borcima Vojske Republike Srpske i pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka i boračkim organzacijama čestitala Vidovdan.

– Želim da čestitam ovim ljudima koji su na braniku otadžbine i uteškim vremenima, ali u mirnodopsko vrijeme – rekla je Cvijanović.

Podsjetila je da je juče u Dugoj Njivi održana manifestacija povodom obilježavanja 29 godina od operacije „Koridor“.

– Za taj prostor vezuje nas mnogo tužnih uspomena, ali i ponos jer nam je taj koridor koji nosi naziv „Koridor života“ omogućio da imamo cjelovitu Republiku Srpsku. Omogućeno nam je da imamo slobodan protok ljudi i robe – podsjetila je Cvijanović.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Cvijanović je istakla da je srpski narod, kad god mu je predviđan kraj, izlazio sve jači, te da ne treba dozvoliti da to bude pokvareno bilo kakvom političkom naivnošću.

– Naša srca su otvorena za život u miru sa svima, ali isto tako naša srca i razum su usmjereni na to da radimo ono što je nabolje za nas, a to je Republika Srpska – rekla je Cvijanović.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram