Javor: Za 16 godina vladavine DNS-a Prijedor izgubio više od 2.800 radnih mjesta

159
Foto: Slobodan Javor/Facebook

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da je ovaj grad za 16 godina „vladavine“ DNS-a izgubio 2.842 radna mjesta.

Javor je u saopštenju naveo da su to zvanični podaci Zavoda za statistiku Republike Srpske, te da uz taj poražavajući podatak ide i da se od 66 lokalnih zajednica Prijedor nalazi na 39. mjestu kada je riječ o odnosu broja zaposlenih prema broju stanovnika.

– Prema istoj statistici, od devet gradova u Republici Srpskoj Prijedor je na posljednjem mjestu. Žalosno je što se po visini prosječne plate nalazimo na 19. mjestu, a ispred nas su Osmaci, Pale, Srebrenica i drugi. Građani Prijedora znaju vrlo dobro da je apsolutni vladar grada svih ovih godina bio DNS, čiji čelnici sada poručuju da Prijedoru trebaju promjene – istakao je Javor.

On je upitao da li to znači ponovno vraćanje na vladavinu DNS-a, ako je SNSD u proteklih 10 mjeseci pokazao da Prijedor može biti veliko gradilište, grad bez kriminala, korupcije i promašenih investicija.

– U prilog tome je i podatak da je za 16 godina DNS-a u Prijedoru iz budžeta grada potrošeno 634.000.000 KM. Pitam se gdje su otišla ta sredstva? To građanima Prijedora treba da objasni upravo DNS – naveo je Javor.

On je istakao da pripada mlađoj generaciji političara, koji su odlučili da ostanu u svom gradu.

– Prijedor vidim kao regionalni centar u svim segmentima – od privrede, zdravstva, obrazovnog sistema, vidim ga kao snažan turistički, kulturni i sportski centar i dobro mjesto za život. Moj cilj je da Prijedor vratimo na drugo mjesto u Republici Srpskoj, koje mu i pripada – zaključio je Javor u saopštenju.

Za povjerenje Prijedorčana na prijevremenim izborima za gradonačelnika 12. decembra takmiči se 14 kandidata, odnosno jedna koalicija, osam političkih partija i pet nezavisnih kandidata.