Dodik: Javor je moj kandidat, a vjerujem i građana Prijedora

129
Foto: SRNA

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras da vjeruje da je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor i kandidat građana Prijedora.

Dodik je izjavio novinarima tokom predizbornog skupa u Gomjenici da je tokom lokalne kampanje SNSD prošao čitav grad i da misli da ima „dogovor sa narodom“.

– Ovdje dolazimo sa obrazom, u Prijedoru smo učinili mnogo toga da postane bolji, značajniji i došao sam ovdje da podržim Javora i njegovu ekipu i da kažem da ćemo zajedno raditi na mnogim otvorenim pitanjima koja su važna i koja mijenjaju suštinu života u ovom kraju, a to je auto-put, to je bolnica – rekao je Dodik.

On je dodao da je danas razgovarao sa investitorima i da je moguće otvaranje jedne fabrike ovdje u Prijedoru koja bi zaposlila 300 do 400 radnika.

– Ali, o tome ne mogu više da kažem osim da je Prijedor grad koji zaslužuje posebnu pažnju i to smo učinili zadnjih godinu i po dana radeći zajedno sa gradskom administracijom na definisanju svih projekata i programa i došli smo ovdje da to nastavimo. Javor je moj kandidat, a vjerujem i građana Prijedora – poručio je Dodik.

Foto: SRNA

Javor je izjavio da se sa građanima Gomjenice susreo u više navrata, kada su mu ukazali na određene probleme, te da mu je drago što je dio tih problema riješen.

– Posebno mi je drago da smo dio tih problema uspjeli riješiti. Otvoreno je savremeno dječije igralište, u planu je još jedno. Od dvije divlje deponije jedna je uklonjena, a druga je prioritet za rješavanje – istakao je Javor.

On je dodao da su građani ukazivali na nekoliko ključnih infrastrukturnih problema, kao što je asfaltiranje i rasvjeta.

– Rasvjeta se upravo postavlja u dvije ulice u dužini od 800 metara, a što se tiče asfaltiranja, mjesna zajednica je kandidovala ulice koje su prioriteti i grad je to uvrstio među projekte koji će se realizovati odobrenim sredstvima Vlade Republike Srpske – rekao je Javor.

Foto: SRNA

On je naglasio da će se lično založiti i da ovdašnji Fudbalski klub „Gomjenica“ dobije ogradu za savremeni teren sa vještačkom travom.

– Odbrana od poplava je prioritet, ne samo mještana Gomjenice, nego i svih građana Prijedora i mogu reći da je pri kraju priprema tendera koji će biti raspisan početkom iduće godine u saradnji sa „Vodama Srpske“. Riječ je o sanaciji korita rijeke Miloševice i Gomjenice – pojasnio je Javor.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora biće održani 12. decembra, a u izbornoj trci učestvuje 14 kandidata. Slobodana Javora kao kandidata SNSD-a podržava još sedam političkih stranaka.

Foto: SRNA