Kojić: Opozicija u službi sarajevske političke baščaršije

9
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Opozicija više niti može, niti pokušava da prikrije da je u službi sarajevske političke baščaršije, što potvrđuje današnje podnošenje krivičnih prijava Tužilaštvu BiH, ali i navodi o izbornoj krađi koji pokazuju da su u potpunosti izgubili kompas, poručio je potpredsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Srbac Milorad Kojić.

– Šta su to dobro bilo kome u Republici Srpskoj donijele nedejtonske pravosudne institucije sa sjedištem u bivšoj kasarni „Viktor Bubanj“ u kojoj je bio logor za sarajevske Srbe? Kome i kakvu poruku šalju opozicionari kada od tih institucija traže i očekuju pravdu – rekao je Kojić Srni.

On je upitao i zbog čega opozicija nema povjerenja u tužilaštva u Republici Srpskoj, a ima u tužioce i tužilaštva u Sarajevu.

– Zar oni time ne pokazuju sluganstvo prema Sarajevu i zar tako ne pokazuju da uz pomoć Sarajeva žele da prekroje političku volju birača u Republici Srpskoj – upozorio je Kojić.

On smatra da se treba istražiti i sankcionisati svako kršenje zakona i ako je počinjena izborna prevara, ali zašto baš opozicija traži da to uradi Tužilaštvo BiH.

Prema njegovim riječima, narod je na proteklim opštim izborima odlučio da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, dok je SNSD ostvario apsolutnu pobjedu za Narodnu skupštinu Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH.

– Nikakvo prekrojavanje i pokušaji prekrojavanja, očigledno već sada, uigranih partnera CIK-a i opozicije zajedno sa međunarodnom zajednicom neće i ne može prekrojiti volju naroda u Republici Srpskoj i nikakvo Sarajevo nekakvim navodnim brojanjem i određenim porukama koje šalju oni iz CIK-a neće prekrojiti volju građana – poručio je Kojić.