Đoković: Preponosan sam i presrećan što sam donio zlato Srbiji

11
Foto: CBS

Olimpijski šampion Novak Đoković kaže za RTS nakon pobjede u finalu olimpijskog turnira u Parizu da je presrećan jer je Srbiji donio zlatnu medalju. Ističe da je to njegov najveći sportski uspjeh u karijeri.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je zlatnu medalju na olimpijskom turniru u Parizu pobjedom u finalu nad Karlosom Alkarazom.

– Potpuno sam u šoku od emocija, od svega. Rekao sam poslije polufinala da je ostvaren cilj da obezbjedim medalju za Srbiju, da uđem u finale, nešto što nisam uspio do sada. Znam da su svi željeli da idem na zlato, ja sam duboko u sebi želio da idem na zlato i na to sam i išao danas – rekao je Đoković za RTS nakon finalnog meča.

Ističe da mu je činjenica da je već osigurao medalju pomogla da malo rasterećenije uđe u meč.

– Mislim da je ubjedljiv poraz koji sam doživio protiv njega u finalu Vimbldona pomogao u pripremi meča zato što smatram da lošije nisam mogao da prođem od onoga kako sam prošao u Londonu, tako da išao sam na sve ili ništa u odlučujućim trenucima, raspaljivao sam forhende kao što on to radi. Tako sam ja završio meč forhend vinerom – kaže olimpijski šampion.

Ističe da se u njemu nakon finala komeša milijardu emocija.

– Preponosan sam i presrećan što sam donio zlato Srbiji. To mi je možda i najveći sportski uspjeh u životu – naglašava Đoković.