Dodik: Impresivan napredak Vojske Srbije

16
Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je napredak Vojske Srbije impresivan i da su u Srpskoj radosni zbog toga.

U obraćanju na prikazu sposobnosti Vojske Srbije na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Beogradu, Dodik je istakao da je ovo važno i za srpski narod u Republici Srpskoj gdje su radosni zbog svega onoga što se danas vidjelo.

– Moral koji se nakon ovakvih prikaza stvori kod naroda i prikaz koji se vidi naravno najbolje govori o tome i privrženosti jer mi želimo slobodu da odbranimo i u Republici Srpskoj, pogotovo u Srbiji i zato nas raduje svaki napredak koji ovdje vidimo i koji je impresivan – rekao je Dodik.

Dodik je zahvalio predsjedniku Srbije i vrhovnom komandantu Vojske Aleksandru Vučiću što je imao prilike da prisustvuje današnjem događaju.

– Ovo je impresivno. Samo prije možda desetak godina za sve nas kojima je bilo važno i koji znamo šta znače oružane snage, bio je ovo san. Danas možemo da vidimo kako se ostvaruju snovi i kako Srbija i njen predsjednik vode računa odbrani zemlje – rekao je Dodik.

On je posebno naglasio da je odbrana strategija Srbije koja nema ofanzivne planove, pogotovo ne napadačke.

Zato je, kaže, važno što se više od pola izloženog oružja proizvodi u Srbiji jer ne zavisi od nekih dostava koje mogu da budu ugrožene.

On je rekao da se danas vidjela opremljenost i moral vojnika, spremnost da odbrane otadžbinu i patriotizam, te ocijenio da je to veoma važno jer znači da su i pripadnici vojske sa stanovišta materijalne sigurnosti veoma veoma stabilni i da se u tom pogledu vodi računa u Srbiji.

Dodik je rekao kako vjeruje da će Vojska Srbije i u narednom periodu biti još snažnija i moćnija, te je čestitao Vučiću i njegovom timu na impresivnom uspjehu.