Cvijanović: Zahvalnost Jeliću za doprinos razvoju Republike Srpske

0
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da je zahvalna nekadašnjem predsjedniku Milanu Jeliću što je svojim radom i djelima u svim životnim oblastima doprinio razvoju Republike Srpske i trasiranju njene budućnosti.

– Mi kao narod treba uvijek da cijenimo ljude koji su na važnim pozicijama ostavili trag i pravili pretpostavke za razvoj naše Republike, a predsjednik Jelić je sigurno bio jedan od tih ljudi – rekla je novinarima Cvijanovićeva, koja je danas u Banjaluci otvorila izložbu posvećenu Jelićevom životu i radu.

Ona je istakla da je ponosna što ga je poznavala, jer je Jelić bio čovjek dostupan svima, te da razgovara sa ljudima na selu, ali i onima na najvišim funkcijama.

– Nikada nije bježao od problema, bio je posvećen Srpskoj, dokazani lokalpatriota, koji je na svaki mogući način doprinio njenom napretku. Žalim što je prerano otišao, trebalo je da uživa u svemu onome što je postigla njegova porodica, da gleda svoje potomke kako rastu i napreduju, ali isto tako žalim što nije tu da vidi kako je njegova Republika Srpska uspjela da savlada mnoge izazove, ali i da trasira budućnost – rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je otvorila danas izložbu dokumenata, predmeta i fotografija nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milana Jelića u Muzeju Republike Srpske u Banjaluci.

Autor izložbe koja je posvećena Jelićevom životnom putu i radu je Ostoja Rajilić, istoričar i viši kustos za istoriju Republike Srpske.

Na izložbi „Predsjednik prof. dr Milan Jelić 1956-2007“, organizovanoj povodom 17 godina od Jelićeve smrti, prisustvovali su supruga i sin pokojnog Jelića, zvanice iz političkog, kulturnog i društvenog života.

Jelić je preminuo 30. septembra 2007. u Modriči od posljedica srčanog udara u 51. godini.

Smrt ga je zatekla na funkcijama predsjednika Republike Srpske, potpredsjednika SNSD-a, te predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH.