Kovačević: Muk međunarodne zajednice na neozbiljno ponašanje bošnjačkih delegata

0
Foto: Klix.ba

Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević ocijenio je da je međunarodna zajednica ne reaguje na neozbiljno ponašanje bošnjačkih predstavnika u Domu naroda zbog čega je rad ovog doma u blokadi od marta, te najavio da će delegati Kluba srpskog naroda doći na nastavak sjednice koji je zakazan za 8. oktobar.

Kovačević je izrazio uvjerenje da će na sjednicu doći i delegati Kluba hrvatskog naroda.

– Da nastavimo sa radom i ispunjavanjem svih obaveza prema građanima i narodima koje predstavljamo. Nisam siguran da će predstavnici Bošnjaka to da urade – rekao je Kovačević.

On je ukazao da bi kompletna međunarodna zajednica bila na nogama da su rad Parlamentarne skupštine BiH blokirali predstavnici srpskog ili hrvatskog naroda.

– Ovako ćute, potpuni je muk. Nevjerovatna situacija da vam skoro godinu dana ne radi jedan od domova i niko ne vidi problem. Problem se pokušava naći u Republici Srpskoj koja je apsolutna funkcionalna i stabilna i čiji predstavnici rade odgovorno svoj posao – rekao je Kovačević.

On je podsjetio da je Dom naroda od marta u blokadi zbog neozbiljnog ponašanja predstavnika bošnjačkog naroda u ovom domu.

– Parlamantarna skupština je u potpunosti blokirana, jer je jasno da je dvodomi parlament i da odluke Predstavničkog doma bez odluka Doma naroda ne znače apsolutno ništa – rekao je Kovačević za „N1“.