Dodik u Ugljeviku: Sa Gajićem do razvoja opštine i novih radnih mjesta

1
Foto: @MiloradDodik/X

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik podržao je večeras u Ugljeviku kandidata ove stranke Dragana Gajića za načelnika opštine i poručio da je on čovjek koji je u stanju da stabilizuje i postavi Ugljevik na novi kolosijek razvoja i boljeg života građana.

– Ugljevik ima sjajnu priliku 6. oktobra, a Gajića ćete pamtiti po onome što će ostaviti iza sebe, umjesto ovih dosadašnjih koji za sve protekle godine nisu objedinili opštinu, Termoelektranu i republičku vlast na korist grada i građana – rekao je Dodik na centralnoj tribini SNSD-a koja je održana u sportskoj sali u Ugljeviku.

On je odbacio kao neistinite priče političkih oponenata o privatizaciji Termoelektrane u Ugljeviku i najavio traženje alternativnih rješenja za naredne decenije, od kojih je jedno i prelazak na gas.

– Ako je iko zaustavio privatizaciju Termoelektrane „Ugljevik“ to je Dodik i SNSD, uz sve probleme, nema nikakve privatizacije Termoelektrane, ali morate imati inicijativu lokalne zajednice i mimo toga, da ispunimo ljudima nadu u dobro, da ostavimo bolji Ugljevik – poručio je Dodik.

Ako Gajić bude načelnik, Dodik je obećao da će obezbijediti novac za vrtić u Ugljeviku, kao i zgradu sa pet stanova za mlade bračne parove po upola nižoj cijeni, a kada parovi rode treće dijete biće im vraćen novac uložen za stan.

Gajić: Ugljevik će biti vraćen Ugljevičanima

Kandidat SNSD-a za načelnika Ugljevika Dragan Gajić poručio je sa centralne tribine da je prelomni trenutak za Ugljevik i da će on biti vraćen Ugljevičanima, a iz svog plana razvoja za naredne četiri godine izdvojio priključak na auto-put, izgradnju industrijske zone, nova radna mjesta, izgradnju prečistača otpadnih voda, kao i proširenje dječijeg vrtića.

– Lokalna zajednica ne smije biti oslonjena isključivo na Rudnik i termoelektranu „Ugljevik“, jer ona ima svoj radni vijek, zato se borim i to je veliki izazov da dovedemo u Ugljevik nove investitore i otvorimo radna mjesta – istakao je Gajić.

On je rekao je da je Ugljevik izrazito razvijena opština, a da je uprkos tome sadašnji načelnik podijelio 700,800 socijalnih pomoći, navodeći da je to njegova politika, umjesto razvoja.

Tasovac: Poslije 23 godine, poslati u istoriju vlast SDS-a

Nosilac odborničke liste Milutin Tasovac rekao je sugrađanima da kao krunu svoje duge političke karijere želi da 6. oktobra, konačno, poslije 23 godine, pošalje u istoriju vlast SDS-a u Ugljeviku.

– Treba nam najmanje osam odborničkih mandata i ne sumnjam u to, a naš način rada i korištenja lokalnog budžeta obezbijediće da svaki građanin Ugljevika osjeti dobrotu, ne samo kao sada desetak ljudi – poručio je Tasovac.

On je istakao da je Vlada Republike Srpske u posljednje tri godine dala 14 miliona KM pomoći opštini i građanima Ugljevika, kojih ima 15.000, i obećao da će ta ulaganja biti i veća kada na čelu lokalne zajednice bude Gajić iz SNSD-a.

Na tribini je predstavljeno 28 odborničkih kandidata SNSD-a za Skupštinu opštine Ugljevik.