Dodik: Jasan novi kvalitet u odnosima Republike Srpske i Srbije

6
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ima odličnu saradnju i da je jasan novi kvalitet u odnosima Srpske i Srbije.

Dodik je naglasio da je vrh svega Deklaracija Svesrpskog sabora u kojoj su dati odgovori na pitanja postavljana u prošlosti, ali i jasne naznake kako će se srpski narod kretati u budućnosti.

– Sa predsjednikom Vučićem imam sjajnu saradnju, kao i ostali naši funkcioneri u Republici srpskoj i u institucijama na zajedničkom nivou BiH. Na tome sam mu zahvalan, podigao je Srbiju i aktivnosti koje on sprovodi su u najboljem interesu Srba gdje god oni da žive – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je saradnja sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom izuzetno dobra i veoma plodonosna, te da ljudi i u Srbiji i u Srpskoj mogu da vide ono što su zajedno radili.

– Kada bih rekao da je bila korektna, ne bih na dovoljno fer i dobar način opisao nivo saradnje koji je uvek bio bratski i prijateljski i verujem da će se nastaviti na dobrobit i Republike Srpske i Srbije – rekao je Vučić.