Dodik sa Minihanovom: Potvrda velikog prijateljstva, najdraži susreti u Rusiji

6
Foto: rais.tatarstan.ru

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas na sastanku sa šefom Tatarstana Rustamom Minihanovom da je zahvalan za priliku da dođe u Kazanj na skup od svjetskog značaja – Samit šefova država BRIKS-a, kao i priliku da potvrdi veliko prijateljstvo koje je potrebno proširiti, javlja izvještač Srne iz Kazanja.

– Želim da vam zahvalim za divne riječi dobrodošlice i da potvrdim visoko prijateljstvo koje imamo i potrebu da se ono proširi – rekao je Dodik tokom sastanka sa Minihanovom.

On je izrazio zadovoljstvo što će Tatarstan i Srpska potpisati plan o sprovođenju protokola o saradnji, kao i uvjerenje da će biti formirani timovi i da će što prije u Srpsku biti poslata delegacija u vezi sa protokolom o saradnji.

– Spremni smo da pošaljemo grupu srednjoškolaca da dođu u Kazanj i upoznaju se sa vašom republikom. Možda se neko od njih odluči da nastavi studije ovdje. To je najbolji način da se gradi prijateljstvo – naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da mu je uvijek drago da se sretne sa šefom Tatarstana i istakao da su mu najdraži susreti u Rusiji.

Predsjednik Srpske doputovao je danas u Kazanj gdje će prisustvovati Samitu šefova država BRIKS-a, koji će biti održan od 22. do 24. oktobra.