Šulić: Imovina je u nadležnosti entiteta, i to znaju Komšić i Bećirović

0
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Imovina je prema Dejtonskom sporazumu u nadležnosti entiteta, a svaka promjena može biti donesena isključivo konsenzusom, nikako nametanjima ili preglasavanjem, rekao je Srni član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić.

Šulić je pojasnio da je Dejtonskim mirovnim sporazumom imovina u nadležnosti entiteta i da svaka promjena ove ili bilo koje druge nadležnosti ili slova Dejtona može biti donesena isključivo konsenzusom sva tri naroda, nikako nametanjima i preglasavanjem kako su to danas učinili Željko Komšić i Denis Bećirović.

Reagujući na preglasavanje srpskog člana Predsjedništva Bih Željke Cvijanović u vezi sa usvajanjem prijedloga zakona o državnoj imovini, Šulić je istakao da vjeruje da su i Komšić i Bećirović dovoljno politički pismeni da znaju da je ovo što rade protivno Dejtonskom mirovnom sporazumu i svemu onome na čemu počiva BiH.

On je dodao da zato ne razumije povod za ovakve njihove aktivnosti, a da jedino može razumjeti da je njihov cilj guranje BiH ka potpunoj propasti i njenom potpunom urušavanju.

– Do sada su uvidjeli da se ni predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ni Cvijanovićeva, kao ni Vlada i Narodna skupština, niti iko od naših izabranih zvaničnika nisu povlačili pred njihovom političkom samovoljom, pa moraju znati da toga neće biti ni ovog puta i da nećemo dozvoliti da iko gazi po Srpskoj i našim zagarantovanim pravima i nadležnostima – rekao je Šulić.

On je napomenuo da bi od Komšića i Bećirovića bilo korektno da upoznaju javnost i građane s tim da li je uništavanje BiH njihov politički program ili im je cilj samo dodatno dizanje tenzija i dalje komplikovanje odnosa u zemlji.

– Šta god da im je plan i cilj – Srpska ima jasan odgovor i braniće svoje nadležnosti – zaključuje Šulić.