Kovačević: SNSD jedina velika stranka Republike Srpske

0
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poslije ovih lokalnih izbora potvrđeno je da je SNSD jedina velika stranka Republike Srpske, istakao je portparol SNSD Radovan Kovačević.

– Još je na prošlim opštim izborima SNSD postao jedina stranka koja je osvojila mandate u Narodnoj skupštini u svih devet izbornih jedinica Republike Srpske. Sada na ovim lokalnim izborima SNSD je postao jedina stranka koja ima načelnike i gradonačelnike u svim izbornim jedinicama u Republici Srpskoj – napisao je Kovačević na društvenoj mreži „Iks“.

On je naveo da je u dvije izborne jedinice Republike Srpske SNSD pobijedio u svim lokalnim zajednicama, dok je u jednoj izbornoj jedinici, uz pet načelničkih mjesta SNSD-a, jedno mjesto osvojio koalicioni partner ove stranke.

– Ovo potpuno jasno pokazuje da su sve druge stranke u Republici Srpskoj, isključivo lokalne ili regionalne – naglasio je Kovačević.

Kovačević ukazuje da, kada se tome pridoda i da je SNSD jedina stranka iz Republike Srpske koja je pobijedila i u tri opštine u Federaciji BiH, dobije potpuna slika o snazi SNSD-a.

– SNSD je jedini i najveći pobjednik lokalnih izbora u Republici Srpskoj i u BiH – poručio je Kovačević.