Cvijanović: Očigledno da neko stalno produkuje priču o navodnim kampovima

1
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Sprski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da ne postoje kampovi u Republici Srpskoj o kojima sada priča i Ambasada SAD u BiH, te naglasila da bi bezbjednosne službe alarmirale sve da su te tvrdnje tačne.

– Mislim da imamo dovoljno odgovorne bezbjednosne službe, prevashodno MUP Republike Srpske, ali i kroz saradnju sa drugim institucijama, koje bi mogle da nam ukažu da postoji prijetnja te vrste ili da se vrše neke aktivnosti koje su nedozvoljene, nezakonite, problematične ili usmjerene protiv nas ili nekog drugog – rekla je Cvijanović za Srnu.

Ona je naglasila da u kontinuitetu postoje neke priče da se Republika Srpska prikaže i pokaže nekim remetilačkim faktorima, da je ona mjesto odakle se prave remetilački potezi za neka druga područja, podsjetivši da je prije nekog vremena bila i priča o Rusima i kampovima, nakon čega su uslijedili demanti, ali neko očito želi da produkuje takve priče.

Cvijanović je izrazila uvjerenje da bi svi bili alarmirani da postoji bilo kakav problem te vrste i naglasila da je sigurna da ne postoje nikakvi kampovi.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u subotu biti održan sastanak u Istočnom Sarajevu na kojem će biti razmatrana ocjena Ambasade SAD, koja se pozvala na izvještaje iz Moldavije, o navodnom postojanju kampova u Srpskoj u kojima Rusi obučavaju mlade za izazivanje nereda.