Dodik: Dogovoreno kontinuirano održavanje sastanaka sa predstavnicima Srpske i bezbjednosnih službi

0
Foto: Klix.ba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je na današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu sa predstavnicima institucija Srpske i nadležnih službi u vezi sa lažnim navodima o kampovima za obuku na teritoriji Srpske dogovoreno da takvi sastanci budu održavani redovno, u kontinuitetu.

– Dogovorili smo da nećemo propustiti priliku da bude redovno. Dogovorili smo se da se u ovom formatu održava jednom mjesečno, ako bude potrebno da se može i češće zakazivati. Za sada ne vidimo razloga da iko u Republici Srpskoj bude zabrinut u vezi sa bezbjednosnom situacijom – rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka.

On je napomenuo da je rekao za sada s obzirom na izazove u, kako je naveo, neposrednom komšiluku.

– Imamo izazove koji nisu mali i koji nam prijete svaki dan. Ne želim da komentarišem bezbjednosnu situaciju u Federaciji BiH, ali nas zabrinjava nemogućnost zvaničnih institucija i organa da se odbrane od terorističkih akata i da u tom pogledu vidimo da se ne možemo osloniti na njihove informacije, jer ih nemaju ni za svoje potrebe – rekao je Dodik.

Današnjem sastanku u sjedištu Vlade Republike Srpske, između ostalih, prisustvovali su srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić, ministar unutrašnjih poslova Srpske Siniša Karan, direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić, zamjenik ministra odbrane Aleksandar Goganović.

Na sastanku su bili i drugi ministri u Vladi Republike Srpske, te predstavnici Srpske u insitucijama na nivou BiH.