Košarac: „Trojka“ priznaje da pokušava ukloniti Dodika sa političke scene

0
Foto: stasa.kosarac/Instagram

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac rekao je da stranke „trojke“ u želji da se dodvore svom glasačkom tijelu nesvjesno otkrivaju karte priznajući da sa ambasadorom SAD u BiH Majklom Marfijem i Kristijanom Šmitom kroz politički montiran proces pokušavaju ukloniti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa političke scene.

Košarac je naveo da je uklanjanje Dodika sa političke scene uslov za realizaciju krajnjeg cilja „trojke“, a to je destabilizacija Republike Srpske, otimanje njene imovine i urušavanje njenog ustavnog kapaciteta.

– Od Konakovićevog priznanja „mi Dodika stavimo na mjesto, on je procesuiran, on je pred Sudom BiH“, do Kojovićevog priznanja da je proces rezultat „kombinacija“ u kojim je učestvovala „trojka“ – ukazao je Košarac komentarišući to što je Konaković u jednoj televizijskoj emisiji potvrdio da je proces protiv predsjednika Srpske montiran i politički instruisan.

Košarac je istakao da ovo nije prvi put da predstavnici „trojke“ priznaju ono što predstavnici iz Republike Srpske ponavljaju više od godinu dana, a to je da je proces protiv predsjednika Srpske klasična namještaljka i rezultat antidejtonskih i antiustavnih aktivnosti Kristijana Šmita i Majkla Marfija u sadejstvu sa „lokalnim tipovima sarajevske čaršije“.

On je dodao da je evidentno da „trojka“ bilda svoje političke mišiće na temi Milorad Dodik.

Time, dodaje Košarac, oni potvrđuju i da nisu ono što za sebe vole reći „probosanske snage“, već su isključivo pokusni đaci u službi proameričkih interesa.

On je naglasio da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u Sudu BiH brani Ustav i dejtonski koncept BiH, jedini mogući za opstanak BiH, sastavljene od dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

– Stoga Konakoviću, Kojoviću i ostatku ekipe treba da bude jasno da će jedini ishod njihove antidejtonske i antiustavne kombinatorike biti dodatno urušavanje BiH i put u neizvjesnost – napomenuo je Košarac.

Ministar inostarnih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković juče je gostujući na sarajevskoj Fejs TV, između ostalog, rekao da je Dodik „stavljen na mjesto“.

– Onda mi Dodika stavimo na mjesto. Dodik je procesuiran, Dodik je pred Sudom BiH, Dodik je izolovan, Dodik je sankcionisan – rekao je Konaković.