Predsjednik Kine zahvalio Dodiku na podršci

37

Predsjednik Kine Si Đinping izrazio je zahvalnost srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na čestitki povodom Kineske nove godine, kao i na riječima podrške Kini u borbi protiv epidemije uzrokovane novim virusom korona.

– Iskrena želja i podrška koju smo dobili od Vas i naroda Vaše cijenjene zemlje, dodatno nam je ojačala uvjerenje i snagu za pobjedu u najskorijem mogućem periodu u borbi sa epidemijom – istakao je kineski predsjednik u pismu zahvalnosti upućenom srpskom članu Predsjedništva BiH.

Si je naglasio da je od izbijanja epidemije, kineska Vlada preduzela najstrože i svestrane mjere za prevenciju i kontrolu, pridržavajući se stava najviše odgovornosti prema kineskom narodu i međunarodnoj zajednici.

– Trenutno, radovi na prevenciji i kontroli pokazuju pozitivne rezultate. Imamo uvjerenje i sposobnost da pobijedimo u ovoj borbi za prevenciju i kontrolu epidemije. Kina će nastaviti da se pridržava principa otvorenosti i transparentnosti, pravovremeno da dijeli informacije i jača međunarodnu saradnju sa svim državama uključujući i BiH, te štititi sigurnost javnog zdravstva svijeta i regiona – naveo je predsjednik Kine.

Si je naveo da pridaje veliki značaj razvoju odnosa između Kine i BiH i da je spreman, zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, da ulaže napore za unapređenje bilateralnih odnosa na još viši nivo.