Tegeltija u Srebrenici: Očekujem pobjedu Grujičića

45
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Član Izvršnog komiteta SNSD-a Zoran Tegeltija rekao je danas da očekuje i da je procjena da će aktuelni načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić pobijediti na predstojećim izborima jer je pokazao da zna kako da rukovodi opštinom.

– To će uraditi zajedno sa našim partnerima koji su podržali Grujičića, dok sam SNSD očekuje da i dalje bude najjača politička opcija, prije svega iz srpskog naroda, a u ovom trenutku očekujemo da budemo najveća politička opcija bez obzira na to kojoj nacionalnoj strukturi pripadaju glasači – rekao je Tegeltija koji je sa članom Glavnog odbora SNSD-a Stašom Košarcem razgovarao sa predstavnicima Opštinskog odbora SNSD-a Srebrenica o pripremama za lokalne izbore.

Foto: SNSD/Twitter

Tegeltija je rekao da su shvatili i vidjeli da Opštinski odbor SNSD-a zna šta treba da radi i kako treba da se vodi izborni proces, dodajući da su to pokazali u prethodnom vremenu i način na koji su pobijedili.

– Svi dobronamjerni građani Srebrenice svjesni su da je lokalna vlast, koju je predvodio načelnik Grujičić ispred SNSD-a, ispunila njihova očekivanja, da je bila posvećena samoj Srebrenici i da nije živjela neki vanjski život, gdje bi im Srebrenica služila kao mjesto političke promocije već su živjeli život običnih ljudi u Srebrenici – naglasio je Tegeltija, koji je i predsjedavajući Savjeta ministara.

On je dodao da je lokalna vlast riješila mnogo važnih projekata koji nisu rezultat budžeta Srebrenice i da očekuju da bude realizovan onaj dio projekata koji je bio obećan od prošlog saziva Savjeta ministara.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i Grujičić, naglašen je značaj iskazanog političkog jedinstva i okupljanja oko ideje da jedan srpski kandidat izađe na izbore, imajući u vidu specifičnosti ove lokalne zajednice.